Vegan Monkey
Life Persoonlijk

Hoe gaat het met de T-shirts? Update!

Zo, tijd voor een update. De afgelopen paar weken heb ik het echt ont-zet-tend druk gehad met een enórm gaaf project. What’s the fuss about? Nou, iets wat je misschien wel hier en daar hebt opgepikt: het starten van een vegan T-shirt lijn! Want wat vegans willen is natuurlijk vegan kleding kopen. 😉

Het begon allemaal met een idealistisch idee, en het mondde uit in een project waar je U tegen zegt. Na weken heel hard werken en leven op adrenaline is het moment dan echt bijna daar: de lancering van..

Ons nieuwe vegan kleding project! Yes, het is gewoon zover. 😀 Save the date, want zaterdag 11 november gaan we live! In dit blogje laat ik je weten wat er allemaal is gebeurd en waar je je op kunt verheugen.

Wat we hebben gedaan

 • Jullie geweldige feedback verwerken
 • De designs perfectioneren
 • Hangtags en flyers ontwerpen
 • De T-shirts laten drukken (en alles wat daarbij komt kijken)
 • De verzending fixen: hoe valt het bij jou op de mat?
 • De webshop bouwen
 • Fotoshoot

Coming up voor ons is de foto’s bewerken, ze in de webshop zetten, de laatste dingetjes stroomlijnen en dan… de digitale winkeldeuren officiëel openen zodat iedereen vegan kleding kan kopen!

stapeltje vegan shirts

Rosj By Monkey

We Go for Kwaliteit

De reden dat het zoveel tijd heeft gekost is omdat we gaan voor kwaliteit. Van print tot shirt en ethisch verantwoord-zijn – voor minder dan het beste doen we het niet. Iets met perfectionistisch en idealistisch. We willen T-shirts die er top uitzien, en waar jij als drager er meer dan top in uitziet. We willen het zelf ook dragen, en wat we zelf niet zouden kopen, gaan we ook niet verkopen. Simple as that.

Dus heb ik minutieus zitten mierenneuken over millimeters wat betreft het design, en hebben we al jullie feedback gelezen (dank dank dank daarvoor!) en met zoveel mogelijk van jullie wensen rekening gehouden:

 • Welke designs het zijn geworden – we hebben er alvast één verklapt
 • Lagere hals voor vrouwen
 • Tanktops
 • Heren t-shirts met een goede ‘fit’

In de dames T-shirts zit bovendien een klein percentage elastaan, waardoor het shirt mooi getailleerd en iets elastisch is. Dus mooi geen gevalletje flubbershirt. Het model van de tanktop is ook echt héél leuk, als ik dat zo lekker zelfingenomen mag zeggen. Hij valt vanaf de taille heel mooi naar beneden, dus buik-inhouden is niet aan de orde. Je kunt de voorkant in je broek stoppen (heel hip), maar zelf vind ik ‘m los het leukst. De tanktop is van 50% tencel gemaakt, een duurzame stof die erg licht en luchtig is. Ook super om in te sporten dus!

Natúúrlijk hebben we ook aan de mannen gedacht. We hebben verschillende soorten shirts geprobeerd, en er kwam één grote winnaar uit: een shirt met een ‘fit’. Ook hier geen fladderfiasco’s, maar een shirt dat gewoon goed valt. Als er dan ook nog eens een awesome print op staat, dan krijg je van mij een hele grote goedkeuringsstempel.

Vegan T-shirts, hoe zit dat nou?

Behalve de pro-vegan prints, zijn de T-shirts zelf ook nog eens vegan. Maar wat maakt een T-shirt nu vegan of niet? In de volgende blog zal ik je daar veel meer over vertellen. Voor nu kun je alvast rustig slapen met de wetenschap dat de prints gedrukt zijn met vegan inkt, dat er geen chemicaliën worden gebruikt bij het schoonmaken van de drukmachines, en dat de printemulsie geen gelatine bevat. Bam!

De shirts zelf zijn bio en fair trade. Dat betekent dat er geen shitload aan pesticiden is gebruikt en dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten hebben gehad. Nog een dikke plus voor het milieu, is dat er bij de fabricatie van de T-shirts enkel gebruik is gemaakt van duurzame energie. Gewoon helemaal goed dus. En voor minder doen we het niet by monkey.

by monkey?

Yes, dat wordt onze naam!

Ons?

Yes again. Ik heb het volgens mij nog niet opgenoemd, maar deze monkey business ga ik niet alleen runnen. Meet my ontzettend sympathieke partner-in-ethical-crime: Rosj!

Rosj says Hi!

Rosj is m’n zwager. En zo’n goudeerlijk iemand, dat als ik m’n enorme vermogen (kuch) niet bij de ASN Bank had gedumpt, ik het met volste vertrouwen onder zijn bed had geschoven. Je herkent Rosj aan z’n krullen, en hij is net als ik gek van apen, dus over de naam hoefden we niet lang na te denken. Rosj doet alle cijfertjes, marketing, de financiële bups en samen met mij het contact met jullie – de klant – en het webdesign.

Get Ready for the Launch: Zaterdag 11 November!

Dames en heren, zet ‘m in je biologisch afbreekbare agenda, want zaterdag 11 november lanceren we onze vegan T-shirts in de gloednieuwe webshop, en ontvangen uiteraard alle feedbackers hun kortingscode.

Als je het leuk vindt kun je By Monkey alvast op Facebook en Instagram liken, die nu nog een beetje leeg zijn maar zeer snel gevuld zullen worden. We heten je van harte welkom, zaterdag 11 november in onze online winkel!

Zien we je daar snel? Tot de 11e! 😀

* UPDATE: Als je dit leest is By Monkey al live! Klik om te shoppen: vegan kleding kopen. 😀

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Ilse
  3 november 2017 at 21:07

  Ik ben benieuwd!

 • Leave a Reply