Vegan Monkey
Body & Fit Vegan Protein Bar koekje maken
Recepten

Vegan Protein Bar Koekje

Na het testen van maar liefs 12 vegan eiwitrepen heb ik het in eerste persoon ervaren: de ene eiwitreep is de ander niet! In tientallen verschillende smaken, kruimelig of flexibel, en van zacht tot hard: de keuze is werkelijk reuze. Ook in voedingswaarde verschillen de repen onderling behoorlijk. De reep die wat macro’s betreft als onverslaanbare winnaar uit de test kwam, was de Vegan Protein Bar van de Body & Fit Shop. De Vegan Protein Bar heeft van alle vegan eiwitrepen de meeste eiwitten, de meeste vezels en de minste koolhydraten en calorieën (lees maar). Het enige minpunt vind ik de structuur. Want manmanman, wat is die reep táái.

Maar lieve fitvegans, daar heb ik nu wat op gevonden. Met deze hack tranformeer je de Vegan Protein reep in een heerlijk knapperig koekje! Het geheim zit in je combimagnetron.

Dit artikeltje is trouwens niet gesponsord. Ik vind het gewoon super dat Body & Fit hun vegan assortiment uitbreidt, ben oprecht enthousiast over hun plantaardige eiwitreep, en deze koekjeshack kan ik gewoon niet voor mezelf houden!

Vegan Protein Bar: de Plantaardige Quest Bar

Wie een beetje thuis is in de sportsupplementen heeft misschien wel eens van de Quest Bar gehoord. Ongekend populair, maar minstens zo taai als z’n veganistische replica. Maar nu komt de truc: leg ‘m even in de magnetron en de keiharde reep transformeert in een warme, deegachtige substantie. En als je díe vervolgens in de oven bakt, dan wordt het.. een koekje! Ja, echt!

De Quest Bar is gemaakt met whey eiwitten. Dasnievegan, dus afblijven. Maar omdat de Vegan Protein Bar qua structuur zo op de Quest Bar lijkt, bedacht ik me dat hetzelfde trucje ook wel eens op deze plantaardige eiwitreep toepasbaar kon zijn. I put it to the test, en wat blijkt? Het kan.

Van Taaie Reep naar Crunchy Cookie

In die taaie Vegan Protein reep zit een waanzinnig lekker, knapperig koekje verstopt dat HEEL graag naar buiten wilt. Het enige dat je hoeft te doen om deze te bevrijden is je combimagnetron aanslingeren. Maar wees gewaarschuwd, want als je dit eenmaal hebt geprobeerd, wil je je Vegan Protein Bar alleen nog maar in koekjesvorm!


Ingrediënt

Zo maak je een Vegan Protein Koekje

  1. Haal de Vegan Protein Bar uit de verpakking en snijd de reep doormidden.
  2. Leg de helft (of alletwee als je twee koekjes wilt) 10 seconden in de magnetron.*
  3. Kneed de zacht geworden reep in een platte koekjesvorm.
  4. Leg de reep op een stukje bakpapier op een rooster in de oven.
  5. Bak het koekje 8 tot 10 minuten op 200 graden (verwarm de oven niet voor). Ik raad 10 minuten aan: zo wordt het pas écht een crunchy cookie! Bij 8 minuten blijft de binnenkant wat zachter / taaier.
  6. Haal na 8 – 10 minuten het koekje uit de oven. Verwijder direct het bakpapier en laat ‘m afkoelen op het rooster. Als de onderkant van het koekje ook aan de lucht wordt blootgesteld, wordt ook deze lekker knapperig.
  7. Houd je in en laat het koekje echt helemaal afkoelen voor de ultieme crunch!

* Je kunt de reep ook zo in de oven doen zonder er eerst een magnetronkoekje van te bouwen, maar dan blijft ‘ie wat compacter. 

Zo ziet dat eruit in plaatjes:

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply