Vegan Monkey
Inspiratie Life

Onze Vegan Kledinglijn is Gelanceerd!

Lieve mensen, het is eindelijk zover: ons gloednieuwe vegan kleding merk By Monkey is live! Vanaf dit moment is de webshop geopend en kunnen we alle awesome wereldverbeteraars (hey you!) een dito awesome vegan T-shirt rijker maken. YES! ♥

Klik hier om als een malle naar de webshop te gaan

..als je niet langer kunt wachten en meteen je favoriete shirt wilt bemachtigen. Begrijpelijk en ook handig, want door de kleine startoplages hebben we niet heel veel op voorraad. Sla dus vooral je slag voordat iemand anders jouw maat voor je wegsnatcht. 😉

In de vorige blog heb ik je beloofd om wat meer te vertellen over het verhaal achter het materiaal, wat er nou zo ‘vegan’ is aan de kleding, en waarom ik best wel een beetje trots ben op wat we in een paar maanden tijd hebben opgezet.

Vegan T-shirts Nederland van By Monkey - Vegan voor de planeet!

Vegan Kleding Everything

Als je de designs ziet weet je eigenlijk al genoeg. Dit zijn shirts voor mensen met idealen. Met de designs draag je op subtiele (of wat minder subtiele) wijze uit waar je voor staat, zonder iets te hoeven zeggen. Er zit zelfs een psychologische theorie achter, genaamd ‘the mere exposure effect’: hoe vaker mensen een bepaald onderwerp horen of zien, hoe leuker ze het gaan vinden [1]. Met deze vegan kleding plant jij als drager een vegan zaadje in de wereld om je heen, alleen al door er te zijn.

Behalve de pro-vegan prints, is de kleding zelf ook nog eens vegan. We gebruiken inkt op waterbasis dat niet op dieren is getest. Watergedragen inkt is ook nog eens beter biologisch afbreekbaar dan inkt op basis van plastisol, en er hoeven geen chemische producten gebruikt te worden om de zeefdrukmachine schoon te maken: plain water will do.

Toch is inkt meestal niet het probleem wat betreft diervriendelijkheid – het is de zeefdrukemulsie die vaak niet vegan is. Standaard zeefdrukemulsies bevatten vaak gelatine. Dat gaan we met z’n allen natuurlijk niet sponsoren, dus hebben wij voor de kleding van By Monkey voor een vegan emulsie gezorgd. Hoppa.

Bio en Fair Trade

Als we iets doen, dan doen we het goed. Helemaal goed. De T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen waar – in tegenstelling tot niet-biologisch katoen – geen shitload aan pesticiden voor is gebruikt. Ook zijn ze fair trade, wat betekent dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en dat er een strenge controle is tegen kinderarbeid en andere onethische werkomstandigheden.

Oh wacht, ik vergeet bijna iets waar ik zelf zo fan van ben! Bij de fabricatie van de kleding is enkel gebruik gemaakt van duurzame energie. Met als resultaat dat een T-shirt van By Monkey gewoon 90% minder CO2 uitstoot op z’n geweten heeft dan een regulier T-shirt. Ain’t that nice or what!

By Monkey ≠ Vegan Monkey

Nog even een laatste dingetje dat ik graag wil benoemen. Hoewel ik mede-oprichter ben van By Monkey, staat het  kledingmerk geheel los van de blog waar je je nu bevindt. By Monkey is een nieuw project dat ik samen met Rosj run. Eerlijkheidshalve, en om werk van leven gescheiden te houden, willen we By Monkey zijn eigen verhaal laten schrijven. Je zult af en toe gerust een enthousiaste uitspatting van me tegenkomen vanuit Vegan Monkey, maar voor de real By Monkey deal moet je bij, nou ja, By Monkey zijn.

Go Shop

We zijn apetrots op onze gloednieuwe webshop, en willen je deze dolgraag laten zien! Klik hier om te kijken wat we allemaal voor je in petto hebben. En vergeet ook niet om af en toe weer eens te komen spieken, want het kan zomaar zijn dat er nieuwe vegan kleding aan de collectie wordt toegevoegd. Degenen die hun feedback hebben achtergelaten op deze blogpost moeten even hun inbox openen, want die hebben een berichtje gehad. 😉

Help ons mee de wereld te veroveren (en de Primark eruit te concurreren), en laat zien dat ethisch niet alleen goed voelt, maar ook nog eens waanzinnig goed staat. Deel ons verhaal, bezoek onze shop, kies je favoriete shirt en draag je idealen.

Ga naar By Monkey →

(Vergeet ons vooral niet te liken op Facebook en te volgen op Instagram voor alle ins en outs. See you there!)

Vegan Monkey T-shirt van By Monkey - duurzame vegan kleding

Vegan kleding van By Monkey - foto credits: Brenda de Groot

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Yolanda
  12 november 2017 at 19:47

  Meteen besteld gisteren! Dank voor de korting!

  • Reply
   Brenda
   15 november 2017 at 11:02

   Top, Yolanda! 😀 En heel graag gedaan natuurlijk! Veel plezier met je shirt!

 • Reply
  Tamara
  11 november 2017 at 12:33

  Nice!! Was net op zoek naar nieuwe vegan (sport)kleding!!

  • Reply
   Brenda
   11 november 2017 at 18:49

   Wat goed! Nou, bij dezen. Pick your best pick! 😀 En veel plezier ermee!

  Leave a Reply